Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo etta, MAN tvåa i februari

Det må stå MAN i nosen på Trosabussens nya dubbeldäckar, inregistrerad i februari. Men i statistiken är det en Unvi. Foto: Ulo Maasing.

Det må stå MAN i nosen på Trosabussens nya dubbeldäckar, inregistrerad i februari. Men i statistiken är det en Unvi. Foto: Ulo Maasing.

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under februari med MAN på andra plats i registreringsstatistiken. Det framgår av Bil Swedens månadsstatistik. Under februari registrerades totalt 58 nya bussar (både lätta och tunga), 15,9% färre än under samma tid förra året, då 69 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 105 bussar, 22,8% färre än förra året, då 136 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 40 under februari, 25,9% färre än under samma tid förra året då 54 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 65 tunga bussar, 37,5% färre än under motsvarande period förra året då 104 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar under februari:
Volvo 15
MAN 10
Scania 6
Mercedes-Benz 4
Neoplan 2
Unvi 1
Temsa 1
Setra 1

Share Dela

Taggat som: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)