Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler väljer kollektivtrafik i Halland

I Kungsbacka ökade resandet med 20 procent förra året. Huvuddelen av busstraifiken i Kungsbacka körs av KE´s Bussar. Foto: Ulo Maasing.

I Kungsbacka ökade resandet med 20 procent förra året. Huvuddelen av busstraifiken i Kungsbacka körs av KE´s Bussar. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Hallandstrafiken ökade med tre procent under 2015 jämfört med året innan. Totalt 16,9 miljoner resor gjordes då med Hallandstrafikens bussar och tåg. Jämfört med 2006, då det gjordes 11 miljoner resor, har resandet ökat med 54 procent.

Resandet med stadsbusstrafiken ökade under 2015 med cirka fyra procent. Regionbusstrafiken ökade med 1,9 procent.

Resandet med Öresundstågen ökade med cirka tre procent. På övriga järnvägar, som trafikeras av Västtåg och Krösatåg, var resandet i princip oförändrat jämfört med 2014.

Stadsbusstrafiken har under de senaste åren lagts om i Falkenberg, Kungsbacka och Varberg. Förändringarna, som innebär att linjerna blivit rakare och turutbudet ökat där flest människor bor, har resulterat i att fler väljer att resa kollektivt.

Stadsbusstrafiken i Falkenberg lades om i juni 2011. Sedan dess har det skett en stadig ökning i resandet, som har ökat med 25 procent sedan 2012, vilket var första året efter omläggningen. 2015 ökade resandet i trafiken med nästan sex procent, jämfört med året innan.

I juni 2015 lades busstrafiken i Kungsbacka om. Det innebar bland annat att de fyra ringlinjerna ersattes med nya rakare genomgående linjer, som har snabbat upp resorna. Det nya linjenätet i Kungsbacka är anpassat till Kungsbackapendeln, med bra bytesmöjligheter mellan buss och tåg. Resandet i Kungsbacka ökade med 20 procent under 2015.

Den 13 december förra året fick Varberg ett nytt linjenät för stadsbussarna med två genomgående huvudlinjer med 15-minuterstrafik i högtrafik.

Resandet i Varbergs stadsbusstrafik ökade med fyra procent 2015, jämfört med året innan. Efter omläggningen i december visar de senaste siffrorna att resandet ökade med 30 procent i januari, jämfört med samma månad 2015. I februari ökade resandet med 40 procent, jämfört med året innan.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)