Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis säger upp samverkansavtal med Kommunal

Keolis

En av landets största bussoperatörer, Keolis, har sagt upp det samverkansavtal man haft med fackförbundet Kommunal sedan 2009. Parterna har förhandlat om eventuella förhandlingar i samverkansavtalet sedan i höstas, men i fredags meddelade Keolis att man säger upp avtalet, skriver tidningen Kommunalarbetaren.

Tidningen har tagit del av företagets intranät och uppger att Keolis´ förhandlingschef Eva Gyllfors där skriver att samverkan istället ska ske genom befintlig arbetsmiljö- och medbestämmandelagstiftning. Som skäl för företaget bland annat fram att man vill att samtliga fackliga organisationer ska behandlas lika och sa samma möjlighet att påverka.

Övriga fack som Keolis har avtal med saknar samverkansavtal med företaget. De är Transport, Unionen och Sveriges Ingenjörer.

Kommunals ombudsman Yvonne Chevallerau säger till Kommunalarbetaren att hon befarar att Kommunals inflytande kommer att minska, både centralt och lokalt samtidigt som samarbetet mellan förbundet och organisationen kommer att bli mer formellt än idag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)