Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nio av tio nöjda med färdtjänst och sjukresor

Mattias Andersson, Svensk Kollektivtrafik.

Mattias Andersson, Svensk Kollektivtrafik.

De som använder färdtjänst eller sjukresor är nästan alltid nöjda med sina resor. Det visar siffror från Svensk Kollektivtrafik som bygger på drygt 40 000 intervjuer av personer över hela landet som har använt färdtjänst eller sjukresor under förra året. 91 procent av dessa är nöjda med sin senaste resa, men trenden är neråtgående.

– Vi har jämfört 2015 års resultat med 2011 och ser en nedåtgående trend med några procentenheter, säger Mattias Andersson, Svensk Kollektivtrafik.

Undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik visar att andelen yngre resenärer ökar och att även hjälpbehovet ökar. Det kan också bidra till minskad nöjdhet eftersom dessa grupper ställer högre krav som inte alltid kan uppfyllas.

Tydligt är att det finns en nedåtgående trend i andelen nöjda med väntetiden i telefonen mellan åren 2011 till 2015. Betyget för väntetiden i telefon har under perioden 2011-2015 minskat från 91 till 82 procent nöjda.

Drygt 9 av 10 är nöjda med bemötandet i telefon. Samtidigt är trenden för andelen nöjda med bemötandet nedåtgående under 2011 – 2015. På sammanfattande nivå har en minskning om fyra procentenheter skett.

– De allra flesta är nöjda med förarens bemötande, 93 procent sammanslaget, och 96 procent anser att föraren hittar rätt, vilket är glädjande säger Mattias Andersson.

– Förare som kör serviceresor har ett stort ansvar för de som av olika skäl inte kan resa med vanliga kollektivtrafiken och där det finns ett extra behov av trygghet, korrekt bemötande och hög servicenivå.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)