Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Olaglig kampanj från Skånetrafiken

Marknadsförs olagligt. Foto: Ulo Maasing.

Marknadsförs olagligt. Foto: Ulo Maasing.

Längs E6 mellan Malmö och Lund och väg 108 mellan Lund och Staffanstorp har Skånetrafiken en reklamkampanj för att locka människor att ta bussen i stället för bilen. För kampanjen använder man mobila skyltar – men kampanjen är olaglig, rapporterar SvT Nyheter Skåne. Varken Trafikverket, kommunen eller länsstyrelsen har nämligen gett tillstånd till skyltarna. Att markägaren har gett tillåtelse räcker inte.

Enligt SvT Skåne är det första gången som Skånetrafiken driver en reklamkampanj på den här typen av skyltar. Totalt har man köpt elva annonsplatser under fyra veckor till en kostnad av 80 000 kronor.

– Vi har inte efterforskat något vidare kring tillstånd. Vi köper annonsplats och vi är inte de enda som annonserar där. Det här är företag som har det som affärsidé att sälja reklamplatserna. Vi har inte rotat i det och har inte koll på den juridiska biten, säger Skånetrafikens pressinformatör Helene Holmqvist till SvT Nyheter Skåne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)