Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken matchar MFF:s matcher

Skånetrafiken matchar MFF:s matcher med en särskild matchbuss. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken matchar MFF:s matcher med en särskild matchbuss. Foto: Skånetrafiken.

På lördag är det premiär för fotbollsallsvenskan. Då tar också Malmö FF emot IFK Norrköping på Swedbank Stadion i Malmö. Samtidigt är det premiär för Skånetrafikens särskilda matchbuss, linje 84, som gör att alla fotbollsintresserade enkelt kan åka buss till och från matcherna.

Matchbussen kommer att gå varje gång MFF har hemmamatch i allsvenskan.

Matchbussen, linje 84, har fem grenar som startar i Klagshamn, Lindängen, Riseberga, Segevång och Västra Hamnen och som alla strålar samman vid Swedbank stadion en halvtimme innan matchstart. På vägen passeras stora knutpunkter som Anna Lindhs plats vid centralen, Triangeln och Södervärn, vilket knyter samman bussen med tåg och regionbusslinjer så att även de som bor utanför Malmö enkelt kan åka med.

I samband med satsningen på en matchbuss i Malmö planeras flera aktiviteter under våren, bland annat i Skånetrafikens sociala medier där intresserade ska kunna tävla om matchbiljetter.

– Det finns ett stort engagemang för MFF hos våra medarbetare. Vi är glada över att få vara delaktiga i denna folkfest i Malmö, säger Per Karlsson, trafikchef på Nobina som kör stadsbussarna i Malmö på uppdrag av Skånetrafiken.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)