Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabbare i Köpenhamn efter påsk

Köpenhamn satsar efter påsk på expressbussar.

Köpenhamn satsar efter påsk på expressbussar.

Det blir snabbaree bussar i Köpenhamn efter påsk. Då kommer trafikhuvudmannen MOvias nya expressbusslinjer att köra i den danska huvudstaden och skapa direkta och särskilt snabba förbindelser mellan bostadsområden, arbetsplatser och utbildningsplatser. För att skilja ut bussarna från andra genom att ha ena hörnet i fronten grönlackerat och dessutom ett stort E efter linjenumret.

Starten för det nya expressbussnätet som består av fem linjer, äger rum den 29 mars. Målgruppen är pendlare, dvs människor som reser till arbete, utbildning och sjukhus. Bussarna får få hållplatser och därmed skapas också snabba, direkta förbindelser mellan utvalda knutpunkter, bostadsområden, arbetsplatsområden med mera.

Turtätheten blir hög, i rusningstid normalt tio minuter.

– Snabba förbindelser utan byte är något som står högt på önskelistan hos många pendlare och studerande. Med E-bussarna kommer det att bli ännu mer attraktivt att ta bussen till en rad arbetsplatser och utbildningsinstitutioner, säger Per Gellert, planeringschef i Movia.

Här är de fem E-busslinjerna:

15E Forskerparken (Hørsholm) – Nørreport Station. Erstatter 173E og supplerer 150S.
30E DTU Lyngby Campus – Ishøj Station. Erstatter 330E og supplerer 300S.
40E Skodsborg St. – Høje Taastrup Station. Supplerer 400S.
55E Allerød St. – Malmparken Station.
65E Skibby – Hillerød.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)