Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Staden ur bussförarens perspektiv

Vy från förarplatsen på linje 8, i Helsingborg knappt 17 minuter efter avfärd från ändhållplatsen Lundsbäck. Bild ur en av Jan Kivisaars videor.

Vy från förarplatsen på linje 8, i Helsingborg knappt 17 minuter efter avfärd från ändhållplatsen Lundsbäck. Bild ur en av Jan Kivisaars videor.

Denna fredag är bussförarnas dag. Vi uppmärksammar den genom att tipsa om en unik kollektion videor på YouTube om en stad, sedd från förarplatsen i stadsbussarna. Staden är Helsingborg, och det är lokföraren Jan Kivisaar som har filmat stadens samtliga huvudbusslinjer, så som de ter sig från bussens vindruta.

Kivisaar har filmat var och en av de åtta linjerna i hela deras längd sedan han först fått klartecken från Skånetrafiken och bussoperatören Nobina.

Filmerna, i hög upplösning,  är inspelade under vackra dagar i maj förra året.

Tidigare har Kivisaar filmat en rad järnvägssträckor, sedda ur lokförarens perspektiv. Även de filmerna finns på Jan Kivisaars YouTubekanal.

– Man har fått förståelse för att busschaufförerna inte alltid har det inte så lätt. Det finns förklaringar till att bussen är sen ibland, säger filmaren och lokföraren till Helsingborgs Dagblad.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)