Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare ta bussen på rosornas ö

Det blir dyrare att betala på bussen på Gotland från den 1 maj. Foto: Ulo MAasing.

Det blir dyrare att betala på bussen på Gotland från den 1 maj. Foto: Ulo Maasing.

Från den 1 maj blir det dyrare att ta bussen på Gotland. Det beslöt regionfullmäktige på Gotland på måndagen. Den största förändringen är att man inför ett högre biljettpris för resor som betalas ombord på bussen istället för att förköpas.

Höjningen av priset på enkelbiljetter på bussen beräknas ge regionen 660 000 kronor i ökade intäkter varje år. Det är också de ökade intäkterna som är det främsta argumentet från regionen för att höja priset för biljettköp ombord. Samtidigt hoppas man på en minskad kontanthantering på bussarna.

Även egenavgifterna för färdtjänst och sjukresor höjs. Handläggning av borttappade kort, avgift för hyra plats i cykelgarage samt taxehöjning vid köp av periodkort i bussen kommer också att ge en inkomst.

Personer som fyllt 80 år får resa gratis med kollektivtrafiken, utom med närtrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)