Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare och dyrare köpa biljett ombord i Skåne

Nu inför Skånetrafiken kortbetalning ombord på stadsbussarna – mot en straffavgift. Foto: Skånetrafiken.

Nu inför Skånetrafiken kortbetalning ombord på stadsbussarna – mot en straffavgift. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken installerar nu kortläsare för betalkort på stadsbussarna i Skåne. Installationen görs en stad i taget. Först ut är Lund som får kortläsare den 3 april. Senare i år följer övriga städer med stadsbusstrafik. Den som väljer att köpa biljett ombord bestraffas dock med ett högre biljettpris.

Arbetet med att installera kortläsare på de skånska stadsbussarna pågår under hela 2016.

– Det här gör det lättare för dem som reser sällan att åka kollektivt i Skåne. Att kunna använda sitt betalkort på stadsbussen är något som länge har efterfrågats av våra kunder, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Ombordpriset blir 10 kronor högre än ordinarie biljettpris för vuxna, 5 för barn och 10 för den som köper en duo/familj-biljett. Ombordpriset är en ny taxa som gäller för all försäljning ombord på alla regionbussar och stadsbussar.

– Eftersom det här innebär investeringar i hårdvara samt tar mer tid för förarna blir det ett högre pris när man köper biljett på bussen. Reser man regelbundet med oss finns det billigare betalsätt som är att föredra, säger Camilla Bunke.

Den som vill slippa det högre ombordpriset på stadsbussen eller regionbussen kan ladda ner någon av Skånetrafikens appar. Där betalar man ordinarie pris med antingen betalkort eller faktura. Vill man ha 10 procent rabatt kan man betala sina resor med ett Jojo Reskassa-kort.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)