Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samgående skapar Sveriges största taxibolag

Sverigetaxi och Taxi 020 går samman och bildar Sveriges största taxiföretag.

Sverigetaxi och Taxi 020 går samman och bildar Sveriges största taxiföretag.

Två välkända svenska taxiföretag, Sverigetaxi och Taxi 020, går samman. Därmed bildas Sveriges största taxibolag med cirka 2700 taxibilar i drift på över hundra orter runt om i landet – från Kiruna i norr till Ystad i söder. De båda bolagen kommer att verka under det gemensamma varumärket Sverigetaxi. Nya Sverigetaxi har som miljömål att vara helt fossilfria år 2025.

Det nya Sverigetaxi får ny logotyp och ny dekor baserat på Taxi 020:s välkända gula och blå färger. De första bilarna som bär det nya utseendet är fem Teslabilar som sätts i bruk från och med denna vecka. Övriga bilar kommer successivt att byta utseende, men redan nu kommer kunderna kunna ta del av hela Sverigetaxis erbjudande genom en gemensam taxiapp.

Det nya Sverigetaxi tar över Taxi 020:s ambitiösa miljömål som innebär att bolaget ska vara helt fossilfritt år 2025. Företaget kommer även arbeta med att främja mångfald och utveckla Taxi 020:s samarbeten med Bris och Naturvårdsverket.

– De nya Teslabilarna blir startskottet för vårt nya varumärke och en symbol för Sverigetaxis miljöengagemang. Vårt mål är att bli helt fossilfria 2025 och det kommer att skapa ännu större positiva effekter när vi nu är ett större företag med en större fordonsflotta, säger Frederick Scholander, marknads- och försäljningschef på Sverigetaxi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)