Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyska FlixBus i dansk offensiv

Den tyska expressbussjätten FlixBus går nu till offensiven även i Danmark. Foto: Flixbus.

Den tyska expressbussjätten FlixBus går nu till offensiven även i Danmark. Foto: Flixbus.

Den tyska expressbussjätten FlixBus fortsätter sitt aggressiva intåg på den nordiska bussmarknaden. Nyligen kunde vi rapportera om att företaget börjar köra inrikes expressbusstrafik i Sverige från och med den 28 april. På onsdagen avslöjade företaget också att man avser att bygga upp ett expressbussnät i Danmark och mellan Danmark och utlandet, förutom den linje som FlixBus idag har från Malmö, via Köpenhamn till Berlin.

Nya nattlinjer kommer att binda samman Köpenhamn, Kolding och Odense med Holland och Tyskland. Städer som Amsterdam, Hamburg och Berlin får nu upp till fem dagliga förbindelser från Danmark och utökar trafiken till Malmö från två till tre dagliga turer.

Förutom Amsterdam kommer de nya nattförbindelserna från Danmark också att betjäna Den Haag och Rotterdam. I och med utökningen kommer FlixBus att erbjuda förbindelser från åtta städer i Danmark till över 260 destinationer i tio länder, även om långt ifrån alla förbindelser är direktförbindelser.

FlixBus förklarade på tisdagen också officiellt att man avser att utöka den nya trafik man startar från Malmö till Stockholm respektive Göteborg till flera dagliga turer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)