Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i Västernorrland: Byberg & Nordin förvärvar Ceris Resor

Köpare och säljare. Tomas Byberg, till vänster och Benny Eriksson skakar hand i samband med storaffären i västernorrländsk bussbransch. Foto: Byberg&Nordin.

Köpare och säljare. Tomas Byberg, till vänster och Benny Eriksson skakar hand i samband med storaffären i västernorrländsk bussbransch. Foto: Byberg&Nordin.

En storaffär i svensk bussbransch blev offentlig på onsdagsmorgonen. Familjeägda Byberg & Nordin Busstrafik AB köper Ceris Resor. Ceris Resor kommer vid årsskiftet att fusioneras in i Byberg & Nordin. I och med förvärvet kommer Byberg & Nordin att ha cirka 250 egna bussar.

Även Ceris Resor är ett familjeägt bolag och har huvudkontor i Timrå. Bolaget har drygt 40 fordon och kör linjetrafik i Västernorrland och Västerbotten, skolskjutsar samt beställningstrafik.

– Min familj har drivit detta företag i generationer. Nu fyller jag 65 och vill trappa ner. När jag funderade på framtiden kände jag att jag ville sälja till ett annat lokalt familjebolag som kan driva verksamheten vidare i den anda vi alltid har strävat efter, säger Benny Eriksson, ägare av Ceris Resor.

Byberg & Nordin, med basen i Nordingrå, har de senaste åren växt kraftigt. Med förvärvet av Ceris Resor kommer bolaget att ha ca 250 egna fordon och långt över 300 medarbetare i Västernorrland med omnejd.

Bolaget är dessutom huvudägare i koncernen Björks & Byberg, en av landets största privata aktörer i buss- och resebranschen, med totalt ca 900 fordon och drygt 1500 medarbetare från Gällivare i norr till Finspång i söder.

– Den här affären känns väldigt bra för oss. Ceris Resor och vi har jobbat nära varandra under många år och när Benny Erikson hörde av sig och ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över. Vi är redan starka i Västernorrland och detta stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Tomas Byberg, ägare och vd Byberg & Nordin.

Affären genomfördes den 15 april. Ceris Resor kommer att fusioneras in i Byberg & Nordin den 1 januari 2017.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)