Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte tar över i Halmstad

Cabonlines vd Ole Oftedal. Foto: Cabonline.

Cabonlines vd Ole Oftedal. Foto: Cabonline.

Taxijätten Cabonline (Taxi Kurir, Tai 020, Sverigetaxi m fl) har ecknat avtal om förvärv av Taxi Halmstad som driver taxirörelse i Hallandsregionen. Taxi Halmstad bedriver såväl privat och företagsresor som upphandlad trafik, skolskjuts, färdtjänst och sjukresor. Företagsgruppen har ca 150 bilar.

Säljare av bolaget är Lars Erik Andersson, han kommer att lämna ledningen av bolaget som integreras i region syd inom Cabonline. Platschef blir som tidigare Anna-Lena Morgansdotter som rapporterar till Tommy Edlund, ansvarig för region Syd inom Cabonline.

– Taxi Halmstad är ett mycket välskött bolag med en stark marknadsposition i Halland och som passar väl in i vår södra region där vi tidigare saknat närvaro. Genom att samordna verksamheterna kommer Cabonlines stordriftsfördelar i form av marknadens modernaste teknik och mest kostnadseffektiva taxisystem åkerierna, förarna och inte minst kunderna tillgodo. För oss är detta också ett viktigt led i att skapa ett rikstäckande erbjudande till våra kunder, säger Ole Oftedal vd för Cabonline Group.

Cabonline Group, tidigare Fågelviksgruppen, grundades 1989. I Sverige och Norge är ca 3500 åkerier anslutna med tillsammans ca 7000 fordon under olika varumärken, bl.a. Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi.

Ägare är riskkapitalbolaget H.I.G. Capital.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Ole Oftedal går på mot de lokala Taxi bolagen precis på samma sätt som han gjorde mot de kommunala bussbolagen då han var VD för Linjebuss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)