Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik stoppade reklam för elcyklar

Inget för Västtrafiks bussar.

Inget för Västtrafiks bussar.

Västtrafik har stoppat reklam på sina bussar för Crescents elcyklar. Anledningen är att Västtrafik ansåg att cykeltillverkaren Cycleurope med reklamen smutskastade Västtrafik, skriver tidningen Resumé.

På affischerna stod det: ”Låt dig inte luras av bussbolagens miljöargument. Förra året släppte bussarna ut 30 570 ton koldioxid i Göteborg. Välj ett vänligare alternativ”.

Siffrorna i reklamen var hämtade från Västtrafiks egen miljöredovisning, men det accepterades inte som argument av Västtrafik. Cycleurope tvingades istället att formulera sig mildare.

– Västtrafik har själva i egna kampanjer utmålat sig som miljöhjältar i förhållande till bilindustrin. En annan sanning är den att många bussar släpper ut en hel del farliga avgaser, 30 570 koldioxid eller ca 38, 5 gram per passagerare och kilometer, bara i Göteborgsområdet. Vi ville vända lite på perspektivet och kommunicera enkla fakta om bussarnas utsläpp och sätta dem i relation till de mycket miljövänligare elcyklarna, säger Mårten Nydahl, vd på Cycleurope, till Resumé.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Sanningen är sällan populär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)