Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en kinesisk elbusstillverkare på väg till Europa

Inte helt olik Scania CityWide är kinesiska Changjiangs elbussmodell Zwero.

Inte helt olik Scania CityWide är kinesiska Changjiangs elbussmodell Zwero. Bild: Changjiang.

Den allt mer konkurrensutsatta marknaden för elektriska bussar lockar fler busstillverkare. Nu är ytterligare en kinesisk tillverkare av elbussar, Changjiang EV, på väg mot Europa, rapporterar brittiska RouteOne magazine. Företaget söker nu en distributör, enligt en representant för Changjiang som tidningen talat med på förra veckans stora nyttofordonsmässa i Birmingham.

Changjiang siktar in sig på tre busstyper, Glory, Boss och Zone.

Den första av dessa är en minibuss i samma storleksklass som Mercedes-Benz Sprinter, medan Boss är en midibuss för upp till 25 sittande passagerare. Den tredje modellen, Zone (inte helt olik Scania CityWde till utseendet) ska erbjudas i längder på 8,5 – 12 meter och med en kapacitet på upp till 90 passagerare.

Samtliga modeller kommer att kunna snabbladdas och de båda större modellerna kommer även att kunna fås med räckviddsförlängare.

Changjiang EV ingår i FDG Electric Vehicles med huvudkontor i Hongkong och med fabriker i två kinesiska provinser. Produktpaletten sträcker sig frpn små elbilar i storleksordningen Smart till elbussar och godsbilar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)