Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre i Västmanland när mörkret faller

Linje 514 är en av de busslinjer i Västmanland som får utökad trafik kvällar och helger när höstmörlret faller. Foto: Ulo Maasing.

Linje 514 är en av de busslinjer i Västmanland som får utökad trafik kvällar och helger när höstmörlret faller. Foto: Ulo Maasing.

När kvällarna blir mörkare och dagarna kortare kommer det att bli enklare att åka buss i Västmanland. Då utökar VL, Västmanlands Lokaltrafik, trafikutbudet på flera linjer under kvällar och på nätterna fredag–lördag.

Linje 500 (Skinnskatteberg-Fagersta-Norberg-Avesta), 514 (Västerås-Surahammar), 515 (Västerås-Kolbäck-Köping), 550 (Skinnskatteberg-Köping-Kungsör-Eskilstuna), 551 (Köping-Valskog-Arboga), 552 (Götlunda-Arboga-Kungsör) samt linje 569 (Sala-Västerås) får alla kvälls-/nattrafik fredag och lördag, och de flesta får även utökade turer efter klockan 22 måndag-fredag.

Linje 514 får dessutom 20-minuterstrafik istället för 30-minuterstrafik. Linje 569 utökas till 30-minuterstrafik. Även linje 500 och 550 förstärks. Samtidigt läggs två linjer med svagt resande ner.

– Vi har en stark resandeutveckling på våra 500-linjer. Med denna förändring gör vi det möjligt för ännu fler att välja att resa kollektivt. Dessutom hoppas vi att fler får upp ögonen för tågen, säger Maria Linder, förvaltningschef Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanlands län.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)