Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper realtid från Consat

Bergkvarabuss köper kompletta realtidssystem till 130 bussar i Blekinge. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss köper kompletta realtidssystem till 130 bussar i Blekinge. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges största familjeägda bussföretag, Bergkvarabuss, har skrivit avtal med Consat Telematics i Göteborg om leverans av ett nytt, komplett realtidssystem för trafiken i Blekinge. Avtalet omfattar installation och drift av ett komplett realtidssystem, inre och yttre skyltning och trafikledningssystem. Monteringen har redan startat i de totalt 130 fordonen och systemet är planerat att vara i full drift efter sommaren.

Bergkvarabuss vann Blekingetrafikens senaste upphandling av all linjetrafik i Blekinge på ett tioårigt avtal.

I upphandlingen ställde Blekingetrafiken också det ovanliga kravet att operatören skulle svara för ett komplett realtidssystem. Oftast brukar det vara upphandlaren som svarar för sådana system.

– Huvudorsaken till att vi valde Consat Telematics som leverantör är att de har ett erkänt och beprövat system samtidigt som de lägger stor vikt på nyutveckling av funktioner som fokuserar på att förbättra vardagen för resenärer såväl som oss som arbetar med systemet.

– För oss är det viktigt att uppfylla de grundkrav som Blekingetrafiken har, men vår målsättning är att höja nivån ytterligare genom bättre stödsystem för chaufförerna och via digitala kanaler skapa ännu bättre relation med resenärerna. Det är vi övertygade om att vi vill lyckas med när det nya systemet på plats, säger  Martin Jacobson, Bergkvarabuss´ affärschef för Blekinge och Kronoberg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)