Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler direktbussar försvinner i väst

VastloggaVästtrafik fortsätter att dra in direktbussar till Göteborg från norra Bohuslän. Nyligen aviserade Västtrafik att direktbussarna mellan Göteborg och Uddevalla i stort kommer att försvinna. Nu är det klart att Västtrafik även vill eliminera direktbussen mellan Göteborg och Strömstad och liksom för Uddevallatrafiken tvinga resenärerna till ett byte vid Torp utanför Uddevalla. Därmed har Västtrafik slagit in på samma linje som Nobina i södra Storstockholm, som vill avskaffa direktbussar från Södertörn in till Stockholm och tvinga resenärerna att åka tåg i stället.

Idag går expressbusslinje 871 direkt mellan Göteborg och Strömstad fyra gånger om dagen och i motsatt riktning sex gånger om dagen. Men den 19 juni är det slut – då försvinner direktbussarna.

Kommunpolitiker i norra Bohuslän har reagerat starkt på att direktbussarna försvinner.

– De drar ner mer och mer på infrastrukturen i norra Bohuslän och det är ett jätteproblem, säger Liselotte Broberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Tanum till Bohusläningen.

Hon anser inte att tåget är ett alternativ.

– Det är förseningskänsligt, men dessutom tar det väldigt lång tid att åka tåg. Det tar två timmar från Tanum till Göteborg samtidigt som bilen tar en timme och 20 minuter, säger hon till tidningen.

Strömstads kommunalråd Peter Dafteryd(C) är inne på samma linje och tror att in dragningen kan leda till en avsevärd nergång i kollektivresandet från Strömstad till Göteborg.

– Det tar nästan tre timmar med tåg och med direktbussen har det tagit drygt två. Och bil i sin tur tar en timme och 45 minuter, säger han till Bohusläningen.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)