Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ingen egen regi i Jämtland

Tankarna på att köra busstrafik i Jämtland i egen regi av Länstrafiken skrotas. Foto: Ulo Maasing.

Tankarna på att köra busstrafik i Jämtland i egen regi av Länstrafiken skrotas. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Jämtland kommer inte att börja köra busstrafik i egen regi, enligt ett beslut i den regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen. Styrelsen för Länstrafiken har tidigare föreslagit att man skulle köra de större linjerna till Östersund i egen regi, medan kompletteringstrafik och skolskjutsar skulle upphandlas på ramavtal.

Styrelsen var missnöjd med att kostnaderna för trafiken hade ökat kraftigt och att konkurrensen i de två senaste upphandlingarna hade varit svag.

Nu har konsultföretaget Sweco på uppdrag av Länstrafikens styrelse utrett konsekvenserna av att driva trafiken i egen regi, i hela länet eller delar av detta. Swecos undersökning kom fram till att dagens trafikavtal om busstrafiken skulle bli tio procent dyrare om Länstrafiken körde samma trafik i egen regi.

– Som ansvariga för god näringslivsutveckling i regionen är det viktigt att näringen själv får sköta driften av busstrafiken. Vi kommer att genomföra insatser för att intresset för den kommande trafikupphandlingen ska bli så stort som möjligt, säger regionrådet och ordföranden i den regionala utvecklingsnämnden, Robert Uitto(S).

– Nämndens bedömning är att fördelarna med upphandling är större.

Det slutliga beslutet fattas av regionfullmäktige i juni.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. När man Taggar en artikel så kan det vara bra om man stavar ” Länstrafiken i Jämtland ” rätt eftersom det blir enklare att hitta fler artiklar rörande ” Länstrafiken i Jämtland ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)