Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania testar i Brasilien

Scania har öppnat ett testlabb för motorer i Brasilien. Foto: Scania.

Scania har öppnat ett testlabb för motorer i Brasilien. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren -Scania har öppnat ett nytt teknikcenter i São Bernardo do Campo i Brasilien. Där ska man utveckla, testa och certifiera företagets motorer.

Det nya teknikcentret innehåller två celler som uppfyller de senaste Euro 6-kraven på utsläppsmätning. Det gör enligt företaget Scania redo för hårdare globala utsläppsregler.

Teknikcentret tillhör företagets utvecklingsorganisation för nya globala produkter och ska också stötta den lokala certifieringen för nya utsläppsregler samtidigt som det ska vara ett stöd för Scanias produktionssystem för motorer.

– Med den här satsningen hamnar Brasilien i fokus för bilindustrins spjutspetsteknik, samtidigt som det speglar vårt engagemang för både landet och för att skapa ett hållbart transportsystem, säger Per-Olov Svedlund, vd för Scania i Latinamerika.

Laboratoriet har kapacitet för att testa och övervaka upp till två motorer samtidigt. Resultaten från testerna kan även läsas av via fjärrfunktioner från Sverige, och kommer att ligga till grund för nya motorkonstruktioner och förbättringar av Scanias befintliga fordon, uppger företaget.

– På det här viset tillgodoser vi det växande behovet av motorprov, vilket inte bara genererar intäkter, utan framför allt gör det möjligt för oss att utveckla hållbar teknik. Scanias stärker sin position som ett innovations- och teknikdrivet företag som är ledande inom alternativa bränslen och produktutveckling, säger Henrik Alfredsson, Vice President, Research and Development på Scania i Latinamerika.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)