Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt lyft för stadsbussar i Örebro

Resandet med stadsbussarna i Örebro har ökat med drygt 20 procent på två år. Foto: Länstrafiken Örebro.

Resandet med stadsbussarna i Örebro har ökat med drygt 20 procent på två år. Foto: Länstrafiken Örebro.

Resandet med kollektivtrafiken i Örebro län ökar kraftigt. Allra mest ökar resandet med stadsbussarna. Det visar den senaste delårsrapporten från Länstrafiken i Örebro. På två år har antalet resenärer i stadstrafiken ökat med drygt 20 procent.

Länstrafiken i Örebro har som mål att kollektivtrafikåkandet ska öka med 18 procent till år 2020 jämfört med nivåerna år 2014, och man når redan i år upp till en ökning på 16 procent. Stadstrafiken har överträffat målet och har ökat antalet resenärer med 20,3 procent jämfört med år 2014.

Ökningen är den största på åtminstone 20 år.

– Det här är oerhört positiva siffror. Vi har länge brottats med att få folk att välja bussen framför bilen.  Om vi nu lyckas etablera den här ökningen kommer vi med råge ha nått 18-procentmålet till år 2020, säger Mats Gunnarsson (MP), regionråd och ordförande i nämnden för samhällsbyggnad, i en kommentar om delårsrapporten.

Totalt har antalet resenärer i kollektivtrafiken  i Örebro län från 2014 till 2016 ökat med 16,1 procent. Stadsbussarna i Örebro körs av Nobina.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)