Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömma satsar på Amsterdams kanaler

Strömma köper det ledande sightseeingföretaget på Amsterdams kanaler. Foto: Strömma.

Strömma köper det ledande sightseeingföretaget på Amsterdams kanaler. Foto: Strömma.

Strömma Turism & Sjöfart vidgar nu sin verksamhet utanför Norden. Företaget förvärvar Canal Bike B V, en av de ledande sightseeingaktörerna på Amsterdams kanaler. Enligt Strömma skapar affären möjlighet för Strömma att samordna och utveckla bolagens distribution och hållbarhetslösningar i Holland och Norden.  Affären träder i kraft den sjunde juni. Den nuvarande ledningsgruppen för Canal kommer att fortsätta och huvudägare Felix Guttman kommer att kvarstå som delägare.

Strömma Turism & Sjöfart driver för närvarande 80 passagerarfartyg och 70 sightseeingbussar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Strömma driver även stadskort i Stockholm och Helsingfors. Canal är marknadsledande i Amsterdam och driver en omfattande flotta av anpassade kanalbåtar, som består av 46 sightseeingbåtar och ett 100-tal pedalbåtar.

Båda företagen är medlemmar i organisationen Gray Line som grundades 1910 och är den största leverantören av sightseeing och utflykter i världen. Båda företagen har en historia som går tillbaka över 100 år på sina respektive destinationer.

– Strömma och Canal är en perfekt matching. Vi delar liknande företagskultur där värderingar i ett familjeägt företag kombineras med den professionalism som en viss storlek kräver. Frågor som är viktiga i Amsterdam är också relevanta i Skandinavien, exempelvis elektrifiering av flottan, den tekniska utvecklingen, IT-system för framtidens onlineåterförsäljare, globala kunder med mera, säger Felix Guttmann

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)