Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storleverans från Volvo till Nettbuss

Nettbuss i Västra Götaland har köpt ett 80-tal Volvo 8900. Foto: Volvo.

Nettbuss i Västra Götaland har köpt ett 80-tal Volvo 8900. Foto: Volvo.

Volvo Bussar levererar just nu ett 80-tal bussar av modell Volvo 8900 till Nettbuss i Västsverige. Bussarna kommer att sättas i trafik den 19 juni i samband med att Nettbuss´ nya trafikavtal med Västtrafik börjar gälla då. Affären mellan Volvo och Nettbuss omfattar såväl bussar som service.

Ungefär hälften av de nya bussarna kommer att trafikera Fyrbodalsområdet, ett 20-tal kommer att användas i Göteborg på linjerna Röd Express och Lila Express och resterande del i Lerum.

I leveransen ingår både lågentrébussar för tätortstrafik och linjebussar med normalgolv. Bussarna har specificerats för att uppfylla Nettbuss´ egna önskemål och Västtrafiks upphandlingskrav på till exempel passagerarmiljö och klimatpåverkan. Samtliga bussar kommer att drivas med HVO och är bland annat utrustade med usb-uttag.

Både Nettbuss´egna verkstäder och Volvos verkstäder kommer att utnyttjas för underhåll och service.

– Volvo Truck Center i Göteborg och Alingsås och Brandt Lastvagnar i Fyrbodal kompletterar våra egna verkstäder på ett bra sätt och ger oss en mycket god geografisk täckning, säger Stefan Magnusson, vd och koncernchef för Nettbuss Sverige.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Hej, er der nogen som kan hjælpe? Jeg mangler en af disse blå Busser , Volvo 8900 lige som på billedet oven for. Dog skal det være en model bus som jeg kan bygge selv eller som er færdig. Gerne i målstok 1 : 350

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)