Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

200 kronor för buss till Skavsta

Skavsta flygplats. Foto: T S Eriksson/Wikimedia Commons.

Skavsta flygplats. Foto: T S Eriksson/Wikimedia Commons.

Skavsta flygplats i Nyköping inför den här veckan ett nytt system för parkering och angöring med buss vid flygplatsen. Några nya bommar sätts upp och att köra fram med buss till terminalen kostar 200 kronor.

En ny bom installeras in till området framför terminalen. Det innebär att flygbussar, bussar, taxi och servicebilar etc måste passera en bom för att komma in på området. De nya bommarna är försedda med nummerplåtsläsare (LPR), vilket enligt flygplatsen kommer att förenkla för dem som ofta besöker flygplatsen.

Priset för att  angöra vid bussfickorna framför terminalen är 200 kr. Detta kan betalas direkt vid infartsbommen med kreditkort eller genom att man trycker ut en infartsbiljett. Vid utfart använder man samma kreditkort, alternativt biljetten och sedan betalning med kreditkort. Vill man betala kontant sker detta i betalstationerna vid Ankommande i terminalen eller i P-huset, tryck då för biljett vid infart.

– Avgiften 200 kr ska hantera de kostnader som flygplatsen har för att ta emot busstrafik med angöringsplatser, renhållning etc. I alla kommersiella avtal med olika operatörer på flygplatsen tas en avgift ut för att de ska kunna nyttja flygplatsen som en kommersiell möjlighet, skriver flygplatsen i en informatiomn.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)