Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussjättar i nytt samarbete

Konsolidering bland expressbussjättar: Stagecoachägda megabus.com blir underleverantör till FlixBus på kontinenten enligt principen "If you can´t beat them, join them". Foto: Ulo Maasing.

Konsolidering bland expressbussjättar: Stagecoachägda megabus.com blir underleverantör till FlixBus på kontinenten enligt principen ”If you can´t beat them, join them”. Foto: Ulo Maasing.

Två av de verkliga jättarna i europeisk expressbusstrafik vävs samman i ett nytt samarbete. Det är tyska FlixBus och brittiska megabus.com som ägs av transportbjässen Stagecoach. FlixBus, som har trafik över stora delar av Europa inklusive Sverige, tar över megabus.coms försäljning på kontinenten, men inte på megabus´ hemmamarknad Storbritannien.

Megabus.com har de senaste åren expanderat kraftigt utanför Storbritannien till Tyskland, Italien, Frankrike, Nederländerna, Belgien och Spanien. Den trafiken, liksom megabus.coms trafik över Engelska kanalen ska tas över av FlixBus.

Megabus.com kommer att fortsätta att köra den aktuella trafiken som underleverantör till FlixBus. All FlixBus´trafik körs av självständiga operatörer som kör under ett gemensamt varumärke och använder samma bokningssystem. Tidigare i år hoppade Bergkvarabuss´ av sitt omfattande samarbete med FlixBus.

Avtalet mellan parterna skrevs på tisdagen och väntas enligt FlixBus börja tillämpas under juli.

FlixBus trafikerar idag 19 europeiska länder. Förutom internationell trafik har man utbyggda inrikesnät i Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien och Nederländerna. Företaget aviserar att man i slutet av  juli kommer att utvidga sitt europeiska linjenät till 900 destinationer i 20 länder.

Förutom på kontinenten har megabus.com en omfattande trafik i Storbritannien, USA och Kanada.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)