Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt till Nobina för närmare halv miljard

NobinaloggaBussoperatören Nobina tar i sommar emot 179 nya bussar till ett värde av omkring 450 miljoner kronor. De nya bussarna ska sättas i trafik efter sommaren och har köpts med anledning av de trafikavtal som Nobina har vunnit och som startar under året.

Samtliga 179 fordon kommer att köras med biodiesel, och levereras av Scania, Mercedes-Benz, MAN, Volvo och VDL. Bussarna är i låggolvsutförande samt utrustade med luftkonditionering. Huvuddelen av bussarna har även utökad ombordinformation i form av ”infotainment”-skärmar och USB-ladduttag för mobiltelefoner och surfplattor.

Samtliga 179 fordon kommer att köras med biodiesel.

2015/2016 bestod Nobinas flotta av 3703 bussar, varav 50 procent kördes på förnybart drivmedel. Med de nya bussarna ökar den Nordiska siffran till 55 procent och i Sverige, där merparten av bussarna körs, stiger andelen fossilfria bussar till 75 procent.

Nya stroppar att hänga i hos Nobina. Foto: Nobina.

Nya stroppar att hänga i hos Nobina. Foto: Nobina.

Bussarna ska bland annat användas i den nya trafik som Nobina nyligen vunnit i Skåne och i Oslo.

– Våra uppdragsgivare ställer allt högre krav på förnybara drivmedel, vilket är en positiv utveckling för alla. Det betyder att varje ny buss vi nu beställer tar oss mot ett mer miljövänligt och hållbart samhälle, säger Annika Kolmert, chef för miljö och hållbarhet på Nobina AB.

– Vår framgång i att vinna nya trafikavtal innebär att vi nu lägger stora beställningar till de ledande busstillverkarna. Det gläder mig samtidigt att vår starkare balansräkning och stärkta kreditbetyg på BB resulterar i mer konkurrenskraftiga villkor i vår finansiering. Fler finansiärer förstår också den stabilitet och förutsägbarhet som gäller för oss och bussar i kollektivtrafiken, säger Ragnar Norbäck, vd för Nobina AB.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)