Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordresultat för Nobina

NobinaloggaBussoperatören Nobina gjorde ett rekordresultat under verksamhetsårets första kvartal, det vill säga perioden 1 mars – 31 maj i år. Samtidigt firar Nobina ettårsjubileum som börsnotrerat företag. Nettoomsättningen ökade med 11,5 procent jämfört med samma tid i fjol, enligt Nobinas delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen och uppgick till 2224 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till 121 miljoner kronor (14  miljoner förra året) och resultatet efter skatt blev 69 miljoner, jämfört med ett minus på 33 miljoner förra året.

– Resultatdrivande  faktorer var bland annat god prestanda i våra nystartade kontrakt, generellt bra prisförhandlingar med våra leverantörer samt det faktum att vi inte längre belastas av räntekostnader på tidigare obligationslån, kommenterar koncernchefen Ragnar Norbäck.

– Nobina är inne i en period med stora trafikstarter och avslut, bland annat i Stockholmsområdet där vi för närvarande förbereder verksamheten för att öka volymerna i Södertälje och Kallhäll. Dessutom pågår arbet med nya Helsingforskontrakt som ska trafikstartas under förnyade kontraktsförutsättningar samma dag som den gamla trafiken avslutas. Förberedelserna går planenligt och vi ser fram emot att fortsatt successivt öka effektiviteten och volymerna i Nobinas unga kontraktsportfölj.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)