Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västerås Lokaltrafik prisat för integration, mångfald och jämställdhet

Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik, tog på onsdagskvällen emot KFS-priset för företagets arbete med bland annat mångfald och jämställdhet. Foto: KFS.

Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik, tog på onsdagskvällen emot KFS-priset för företagets arbete med bland annat mångfald och jämställdhet. Foto: KFS.

Västerås Lokaltrafik har vunnit arbetsgivarorganisationen KFS pris för 2016 för sin, enligt juryns motivering, ”viktiga insats för integration, mångfald, jämställdhet och positiv samhällsutveckling. Initiativen har samtidigt gagnat den egna verksamhetens utveckling och leverans till nytta för hela samhället”.

KFS är en bransch- och arbetsgivarorganisation för samhällsägda företag i en rad branscher.

I motiveringen  till priset lyfts det också fram att ”det branschledande arbetet för minskad klimat- och miljöpåverkan, systematiskt kvalitetsarbete och hög kundnöjdhet är ytterligare kvitton på bolagets föredömliga arbete med affärsmässig samhällsnytta”.

Priset togs emot på onsdagskvällen av Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik. Prisutdelningen ägde rum i samband med KFS-dagarna som hålls i Västerås den här veckan.

– Västerås Lokaltrafik är ett mycket fint exempel på hur ett kommunalt bolag kan skapa marknadsledande nytta. De sträcker sig långt utöver sitt kärnuppdrag och tar ansvar för hela samhället där de verkar och är därför en mycket värdig vinnare av KFS-priset, säger KFS vd Monica Ericsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)