Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Drogad bussförare orsakar fnurra i Kronoberg

Det gnisslar i samarbetet mellan Länstrafiken Kronoberg och Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Det gnisslar i samarbetet mellan Länstrafiken Kronoberg och Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretaget Bergkvarabuss får bister kritik från Länstrafiken Kronoberg för att en av företagets förare kört drogpåverkad i våras. Men Länstrafikens chef, trafikdirektör Thomas Nilsson, riktar också annan kritik mot företaget och hänvisar bland annat till ett ökat missnöje bland resenärerna. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg som har tagit del av  ett brev från Nilsson till bussföretaget.

I brevet tar Nilsson bland annat upp ett fall med en bussförare som i början av maj stoppades i Växjö och visade sig vara drogpåverkad. Det visade sig då att föraren tidigare varit dömd för drog- och rattfylleri och hade även dömts för olovlig körning vid nio tillfällen.

– Vi är oroliga och inte nöjda med ert sätt att sköta personalfrågor. Hur kunde ni släppa igenom det? Vilken typ av kontroller genomför ni, och testar ni på något sätt er personal inför anställning, frågar Nilsson i brevet enligt SR Kronoberg.

Där hävdar han också ett stigande missnöje bland resenärerna och att förarna gör mängder med fel i stadstrafiken i Växjö.

När det gäller den drogpåverkade föraren medger Bergkvarabuss´ affärschef Martin Jacobsson att man har anledning att vara självkritisk och ändra sina rutiner. Men övrig kritik tillbakavisas.

– Det är ett tecken på att samarbetet inte fungerar. Vi har ett antal frågor där vi tvistar och känner att Länstrafiken bara letar fel på oss entreprenörer, säger Martin Jacobsson till SR Kronoberg.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)