Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötatrafiken vann upphandlingsprocess

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson. Foto: Satu Knape.

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson. Foto: Satu Knape.

Östgötatrafiken har nu även i Kammarrätten vunnit den rättsliga tvisten om upphandlingen av landsbygdstrafiken i Östergötland. Upphandlingen avgjordes  i mitten av september 2015 och gällde allmän och särskild kollektivtrafik i Östergötland med trafikstart den 20 juni i år för den allmänna kollektivtrafiken och den 1 juli för den särskilda.

Upphandlingen överklagades dock, först till förvaltningsrätten och därefter till kammarrätten. Nu har kammarrätten meddelat sin dom och går liksom förvaltningsrätten på Östgötatrafikens linje. De tillfälliga avtal som Östgötatrafiken tecknade inför trafikstarten den 20 juni kommer nu att övergå i de ursprungliga avtal som man hade för avsikt att teckna när upphandlingen var klar i september 2015.

– Vi är glada och tacksamma för att kammarrätten går på samma linje som förvaltningsrätten och att dom i målet slutligen meddelats. Nu kan vi arbeta vidare med att utveckla trafiken och övriga tjänster, istället för att börja om med en ny mycket resurskrävande stor trafikupphandling, säger Paul Håkansson, vd för Östgötatrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)