Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Positivt för Volvo Bussar

Nästan varannan hybriddriven dubbeldäckare i London är en Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Nästan varannan hybriddriven dubbeldäckare i London är en Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Både försäljning och lönsamhet förbättrades för Volvo Bussar under det andra kvartalet i år, enligt Volvokoncernens delårsrapport som presenterades på tisdagsmorgonen. Orderingången på bussar steg med 33 procent och rörelsemarginalen förbättrades från 1,8 till 4,6 procent. För Volvokoncernen i sin helhet minskade omsättningen men förbättrades rörelseresultatet.

Volvo konstaterar att den europeiska europeiska bussmarknaden har fortsatt att förbättras och steg med 7% under de första fyra månaderna 2016. Den positiva utvecklingen för stads- och långfärdsbussar i Nordamerika fortsätter. I Brasilien fortsätter marknaden att vara på mycket låg nivå på grund av landets svaga ekonomiska utveckling. I Asien återhämtar sig marknaderna successivt.

Under det andra kvartalet levererade Volvo 2 804 bussar. Det är en ökning med 28 procent. Ökningen beror på en stark utveckling i Nordamerika och Europa. Orderingången under det andra kvartalet uppgick till totalt 2 021 bussar, en ökning med 33%.

Nettoomsättningen steg med 11 procent till 6,7 miljarder kronor mot 6,0 miljarder samma tid förra året. Justerat för förändrade valutakurser steg försäljningen med 17% jämfört med samma period 2015.

Rörelseresultatet för Volvo Bussar blev under det andra kvartalet 313 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 111 miljoner samma period 2015.

Större order under kvartalet var 50 Volvo 9800 till Mexiko, 78 bussar till Marocko och 56 dubbeldäckade hybridbussar till London. Ungefär hälften av Londons 6.000 dubbeldäckare har chassin från Volvo och av dessa är 950 hybrider. Volvo Bussar fick också en order på fem elhybridbussar till Luxemburgs stad.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)