Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord i Gävleborg

Framför allt bussresandet har ökat för X-trafik. Foto: X-trafik.

Framför allt bussresandet har ökat för X-trafik. Foto: X-trafik.

X-trafik, det vill säga kollektivtrafiken i Region Gävleborg, kan för det första halvåret i år redovisa ett rekordstort resande. Under de första 6 månaderna i år har det gjorts 285 000 fler resor med X-trafik jämfört med samma period förra året. Framförallt är det resandet med buss som ökat. En starkt bidragande orsak till ökande är de många nyanlända i länet.

X-trafik har utvecklat trafiken på flera håll i länet med fler turer och även helt nya linjer. Det är främst fler turer på linje 100, Edsbyn- Söderhamn och linje 64, Holmsveden-Vallvik. Dessutom har det tillkommit några helt nya sträckningar mellan Sandbacka park-Gävle linje 40, Söderhamn-Gävle linje 151 och Söderhamn-Hudiksvall linje 152.

Det har även skett en förändring zonindelningen i länet vilket innebär att det går att resa inom ett större geografiskt område på biljetten.

– Det är att roligt när medvetna satsningar ger resultat. Vi har tagit kloka beslut gällande kollektivtrafiken och nu när resandet också ökar får vi kvitto på att lönade sig, säger Karin Jansson regionråd (MP).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)