Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt lyft för grönt i Götet

20 procent fler resenärer har hittills i år stigit ombord på Grön Express mellan Göteborg och Kungälv än samma tid förra året. Bild: Nobina.

20 procent fler resenärer har hittills i år stigit ombord på Grön Express mellan Göteborg och Kungälv än samma tid förra året. Bild: Nobina.

Grön Express, som går mellan Göteborg och Kungälv, har hittills i år haft en resandeökning på cirka 20 procent, jämfört med samma tid i fjol. Det betyder att det har gjorts ungefär 400 000 fler bussresor under första halvan av 2016 jämfört med samma period förra året med Grön Express.

Siffrorna kommer från kundräkningssystemet ombord på bussarna.

Enligt Nobina, som kör trafiken, har ökningen flera orsaker: ägre biljettpris mellan Kungälv och Göteborg, busskörfält på samma sträcka som gör bussen än mer effektiv jämfört bilen samt smarta trafiklösningar som gynnar fler människor. Dessutom har det blivit enklae att köpa biljett via Västtrafiks nya app Västtrafik To Go och det finns USB-laddare på bussarna.

För att följa upp kvaliteten och arbeta med förbättringar intervjuar Västtrafik kunder ombord på bussarna i hela regionen under hela året. Under årets första månader svarade 98 procent av kunderna att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa.

För att öka resandet och kundnöjdheten ännu mer jobbar nu Västtrafik och Nobina för fullt för att få igång tre direktbussar från Ullstorp i Kungälv till Göteborg centrum med start 22 augusti.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)