Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark månad för VDL i Sverige – men Volvo toppar

Juni blev en stark månad för VDL när det gäller bussregistreringarna i Sverge. 28 nya VDL-bussar, flertalet v dem 12-meters VDL Cite, registrerades. Foto: Ulo Maasing.

Juni blev en stark månad för VDL när det gäller bussregistreringarna i Sverge. 25 nya VDL-bussar, flertalet av dem 12-meters VDL Citea, registrerades. Foto: Ulo Maasing.

Juni blev en stark månad för VDL när det gäller nyregistrerade bussar i Sverige. Totalt registrerades 25 VDL-bussar under månaden. 23 av dessa var tolvmeters VDL Citea och två 14,5 meters Citea med godsrum. Ännu bättre gick det för Volvo och Mercedes-Benz. Det framgår av färsk statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Under juni nyregistrerades totalt 156 nya bussar, både tunga och lätta, i Sverige. Det är 48,6 procent fler än under samma tid förra året. Sammanlagt nyregistrerades under perioden januari – juni 522 bussar, 0,6 procent fler än förra året.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 141 bussar under juni, 54,9 procent fler än under samma tid förra året då 91 bussar registrerades. Ökningen förklaras av start för flera nya trafikavtal i den upphandlade busstrafiken. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 407 tunga bussar. Det är fyra procent färre än under motsvarande period förra året då 424 registrerades.

Här är registreringsstatistiken för juni:

Volvo 51
Mercedes-Benz 45
VDL 25
MAN 9
Setra 3
Scania 3
Ekova Electric (Hybricon) 2
Neoplan 2
Temsa 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)