Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss inviger ny depå

Bergkvarabuss inviger en ny bussdepå i Trelleborg. Foto: Bergkvarabuss.

Bergkvarabuss inviger en ny bussdepå i Trelleborg. Foto: Bergkvarabuss.

Bergkvarabuss öppnar en ny bussdepå i Trelleborg. Den nya depån invigs officiellt fredagen den 26 augusti och kommer att erbjuda tjänster även för externa kunder både för tankning och verkstadstjänster.

Totalt kommer det att finnas plats för uppställning av cirka 60 bussar och anläggningen kommer också att innefatta en ackrediterad verkstad för tunga fordon, som även är öppen för att ta emot externa kunder.

Depån kommer också att ha tankanläggning för HVO  och fordonsgas, i samarbete med Bauer Kompressoren GmbH. Externa kunder ges möjlighet till snabbtankning av fordonsgas. Depån möjliggör också en effektivisering av kollektivtrafiken med mindre tomkörning och därmed en ytterligare minskning av trafikens miljöpåverkan.

– Vi är stolta och glada över den starka trafikutvecklingen i regionen, och det känns naturligtvis mycket bra att vi kan vara med och bidra till en minskad miljöpåverkan genom en mer effektiv kollektivtrafik, säger Johan Lundqvist, regionchef i Skåne för Bergkvarabuss.

Depån innefattar även en luftig kontorsdel med konferensrum och en hypermodern tvätthall.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)