Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norsk stororder till Solaris

En Solaris ledbuss i den polska staden Poznan. Unibuss i Oslo har beställt 75 18,75-meters ledbussar från den polska busstillverkarfen, medan Nobina har beställt 24 normallånga stadsbussar. Foto: Ulo Maasing.

En Solaris ledbuss i den polska staden Poznan. Unibuss i Oslo har beställt 75 18,75-meters ledbussar från den polska busstillverkaren, medan Nobina har beställt 24 normallånga stadsbussar. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Solaris har fått en beställning på 99 bussar för trafik i Oslo med förorter. Ordern kommer från de båda operatörerna Unibuss och Nobina och gäller två versioner av stadsbussen Urbino.

Unibuss har beställt 75 Urbino ledbussar som är 18,75 meter långa och utrustade med Euro 6-motorer från DAF. Sammna drivlina kommer att användas i de 24 Urbino 12, alltså normalstora stadsbussar som Nobina har beställt. Bussarna kommer att köras på HVO.

Idag finns det 369 Solarisbussar i trafik i 24 norska städer. De nya bussarna till Unibuss och Nobina ska sättas i trafik i början av nästa år.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)