Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinas app lotsar upp ur underjorden

Nobinaägda ResiSTHLM hjälper nu resenärer att hitta ur T-banan till en adress, men inte till bussen. Bild: Nobina.

Nobinaägda ResiSTHLM hjälper nu resenärer att hitta ur T-banan till en adress, men inte till bussen. Bild: Nobina.

Den populära Appen Res i STHLM som ägs av Nobina och där det varje dag görs 400 000 sökningar hjälper nu resenärer att hitta rätt från underjorden. Men bara delvis – appen lotsar resenärer till rätt tunnelbaneutgång för att komma till en adress. Den som ska byta från T-bana till buss får dock ingen hjälp att hitta bästa vägen till bussen.

Att välja rätt uppgång från T-banan är inte alltid lätt, varken för Stockholmare eller turister. Men det blir alltså lättare. Den här veckan introduceras funktionen Rätt uppgång för iPhone. Tidigare i sommar lanserades den för Android.

– Jag är övertygad om att de olika tekniksprång som nu sker i kollektivtrafiken kommer att locka fler resenärer till SL. Detta är också ett tydligt kvitto på fördelarna med att låta resenärer och trafikoperatörer vara med och driva teknikutvecklingen i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.

– Denna utveckling är driven av våra resenärer. Det fanns ett tydligt önskemål om funktionen Rätt uppgång för att förenkla och effektivisera resandet. Därför var det naturligt för oss att utveckla den nya funktionen. Ny användarvänlig teknik är ett viktigt verktyg för att göra kollektivtrafiken mer attraktiv, säger Jan Bosaeus, VD för Nobina Sverige.

Den som ska byta från T-bana till buss – och hitta busshållplatsen, vilket kan vara nog så krångligt  – får dock  även i fortsättningen klara sig på egen hand.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)