Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pokemon Go får spelare att åka buss

Spelarbuss. Foto: Ulo Maasing.

Spelarbuss. Foto: Ulo Maasing.

Spelet Pokemon Go, som har blivit sommarens stora globala spelsuccé, har fått oväntade effekter för busstrafiken i Stockholm. Det uppger Keolis, som bland annat kör busstrafiken i Stockholms innerstad.

På Keolis uppger man att det i sommar har hänt något bland resenärerna på innerstadsbussarna. Allt fler människor verkar enligt företaget åka kollektivtrafik och speciellt buss utan att ha någon speciell målpunkt. Efter närmare undersökning så visar det sig att åka buss i Stockholms innerstad är lämpligt för att för det nya Pokemon Go spelet, uppger Keolis.

Pokemon Go bygger på att spelarna vandrar runt och samlar olika, virtuella figurer. Det har nu visat sig att bussarna i Stockholms innerstad har en sådan hastighet att spelet registrerar de olika figurerna under färd.

Det gäller speciellt linje 50, men även linjerna 1, 2 och 4 verkar enligt Keolis ha lockat nya resenärer eftersom de passerar många Pokemon Go-områden i Stockholms innerstad.

– Vi är mycket glada över det ökande resandet och hoppas att många fler upptäcker vår fantastiska huvudstad genom bussen och om Pokemon Go-spelet kan bidra till detta så är det bara positivt, säger Karl Orton tekniskt chef på Keolis.

För Keolis innebär Pokemon Go dessutom lite extra klirr i kassan eftersom företaget i sitt avtal med SL får betalt för varje påstigande passagerare.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)