Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rödgröna lockas av bussreklam

Pengarna talar. Det kan åter bli reklam på bussar och tåg i Uppland. Foto: Ulo MAasing.

Pengarna talar. Det kan åter bli reklam på bussar och tåg i Uppland. Foto: Ulo MAasing.

Det kan bli comeback för reklam i bussar oich tåg i kollektivtrafiken i Uppland. UL:s bussar och tåg har varit reklamfria sedan 2012, men nu har socialdemokraterna och miljöpartiet i Uppsala läns landsting lagt ett förslag om att man ska utreda reklam på stadsbussarna i Uppsala liksom på regionbussar och de regionala tågen, Upptåget, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Tanken på reklam stöds även av allianspartierna och sverigedemokraterna, medan vänsterpartiet är emot tanken.

De övriga partierna lockas dock av tanken på att via reklam få in mer pengar till kollektivtrafiken. Det är inte reklamskyltar av det slag man hade tidigare som är aktuella utan videoskärmar inne i bussarna som varvar reklam och information – så som man har på många andra håll i landet.

– Det måste utformas på ett smakfullt sätt. Om vi kan ha en TV-skärm där framme med reseinformation om hur man byter till bussar och tåg på kommande hållplatser, och med nyheter och reklam, med en extern finansiär, så tycker jag det är positivt, säger Bertil Kinnunen(S), ordförande i landstingets kollektivtrafiknämnd, till SR Uppland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)