Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

200 000 elkilometer i Umeå

Elbussarna i Umeå har i sommar passerat 200 000-kilometersgränsen. Foto: Hybricon.

Elbussarna i Umeå har i sommar passerat 200 000-kilometersgränsen. Foto: Hybricon.

Elbussarna i Umeå har under sommaren passerat 200 000 kilometer i verklig drift. Bussarna, tillverkade av Umebaserade Hybricon, går i tätortstrafiken i staden, den så kallade Ultratrafiken. ”Det är en milstolpe för vårt bolag”, säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon Bus System AB.

Hybricons bussar har Hybricon har trafikerat flygbusslinjen i Umeå under flera år.

Vidare har Hybricon trafikerat Ultras linje 9 mellan Röbäck och Carlshöjd från 2015. Under sommaren 2016 levererades fler bussar och därmed är det nu totalt sju elbussar från Hybricon som kör i lokaltrafiken i Umeå.

– Att vi får leverera fler elbussar visar att bussarna gör en effektiv insats i lokaltrafiken. En lokalbuss har en ganska tuff vardag med väder och vind, många passagerare, olika körstilar och långa driftspass.

– Det är en verklighet som Hybricons elbussar klarar och våra senaste analyser visar dessutom att batterierna håller hela bussens livslängd. Det är viktigt. Att vi nu passerat 200 000 km i drift hos en stor kund innebär både nyttiga erfarenheter för oss och ger ett gott självförtroende att ta ytterligare steg på den växande elbussmarknaden, säger Fredrik Jonsson.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)