Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

200 000 elkilometer i Umeå

Elbussarna i Umeå har i sommar passerat 200 000-kilometersgränsen. Foto: Hybricon.

Elbussarna i Umeå har i sommar passerat 200 000-kilometersgränsen. Foto: Hybricon.

Elbussarna i Umeå har under sommaren passerat 200 000 kilometer i verklig drift. Bussarna, tillverkade av Umebaserade Hybricon, går i tätortstrafiken i staden, den så kallade Ultratrafiken. ”Det är en milstolpe för vårt bolag”, säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon Bus System AB.

Hybricons bussar har Hybricon har trafikerat flygbusslinjen i Umeå under flera år.

Vidare har Hybricon trafikerat Ultras linje 9 mellan Röbäck och Carlshöjd från 2015. Under sommaren 2016 levererades fler bussar och därmed är det nu totalt sju elbussar från Hybricon som kör i lokaltrafiken i Umeå.

– Att vi får leverera fler elbussar visar att bussarna gör en effektiv insats i lokaltrafiken. En lokalbuss har en ganska tuff vardag med väder och vind, många passagerare, olika körstilar och långa driftspass.

– Det är en verklighet som Hybricons elbussar klarar och våra senaste analyser visar dessutom att batterierna håller hela bussens livslängd. Det är viktigt. Att vi nu passerat 200 000 km i drift hos en stor kund innebär både nyttiga erfarenheter för oss och ger ett gott självförtroende att ta ytterligare steg på den växande elbussmarknaden, säger Fredrik Jonsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)