Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Välkänd bussprofil lägger växeln i friläge

Olof Bentén går i pension efter närmare 40 år i bussbranschen.

Olof Bentén går i pension efter närmare 40 år i bussbranschen.

En välkänd profil i svensk bussbransch växlar ner på onsdagen när Volvo Bussars Olof Bentén går i pension. Han har varit försäljningschef för den svenska verksamheten inom Volvo bussar sedan mars 2008.

Hos Volvo har Olof Bentén dels varit ansvarig för återförsäljarna, dels för ett par säljare och dessutom för några av Volvo Bussars storkunder.

Men i svensk bussbransch har Olof Bentén verkat i närmare 40 år på en rad befattningar. Till Volvo kom han närmast från vd-posten på Säfflebussen som var en av pionjärerna i svensk expressbusstrafik i samband med att den långväga busstrafiken i landet avreglerades. Bentén lämnade Säfflebussen när ägaren Bo Pettersson sålde företaget till Nettbussägda Orusttrafiken.

Men Olof Bentén har inte bara sett bussbranschen från tillverkar- och operatörshåll. Han har också arbetat med branschen på annat sätt och bland annat varit verksam i färjenäringen med TT-line och Euroway som drev trafik mellan Malmö och Lübeck/Travemünde.

På onsdagen lägger Olof Bentén växeln i friläge för en, som vi hoppas, njutbar pensionärstillvaro.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)