Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt mer liv i nedlagd busslinje

Torpterminalen i Uddevalla har i år haft många fler resenärer än tidigare. Foto: Västtrafik.

Torpterminalen i Uddevalla har i år haft många fler resenärer än tidigare. Foto: Västtrafik.

I samband med att sommartidtabellen började gälla i juni la Västtrafik ner linje 820, direktbusslinjen mellan Uddevalla och Göteborg. Nerläggningen möttes av starka protester från boende och politiker i Uddevalla. Nu väcks den nerlagda busslinjen till liv igen, steg för steg.

Som en följd av protesterna återinförde Västtrafik redan under sommaren fyra direktturer med buss mellan Uddevalla och Göteborg i vardera riktningen på den nya linjen 810. Och snart kommer nästa utökning. Den 10 oktober utökas linjen med ytterligare två turer i vardera riktningen.

Från Göteborg till Uddevalla sätts det i december dessutom in ytterligare en busstur. Det innebär att 7 av de 9 turer som drogs in i juni då har återinsatts.

Torpterminalen kommer även i fortsättningen att fungera som bytespunkt i Bohuslän.

Efter förändringarna i busstrafiken i sommar har resandet i Bohuslän ökat kraftigt. Hittills har resandet med expressbussarna via Torp gått upp med 11 procent jämfört med samma period förra året.

Det stora resandet har inneburit att det stundtals varit mycket trångt ombord på bussarna. För att komma till rätta med problemet kommer Västtrafik och Nettbuss att ha höjd beredskap för att kunna sätta in extra bussar vid behov. Även körtider och terminallägen kommer att ses över för att busstrafiken ska fungera ännu bättre.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)