Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Företag ska lockas att testa kollektivtrafiken

Din Tur satsar på att locka fler företag att använda kollektivtrafiken.

Din Tur satsar på att locka fler företag att använda kollektivtrafiken.

Din Tur, det vill säga kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, vill locka företag att testa kollektivtrafiken. Satsningen är en del av projektet Hållbara resor i Västernorrland. Ett antal företag ska få möjlighet att göra kostnadsfria resor med bussar och tåg.

– Vi har sett en ökad användning av företagskortet under 2016 och vill nu förstärka den trenden och ge fler företag möjlighet att testa företagskortet, säger Michaela Björk, projektledare och företagsrådgivare på Din Tur.

Bland de ansökande företagen kommer Din Tur att välja ut de som får chansen att göra kostnadsfria tjänsteresor med deras företagskort under november 2016. Företagskortet gäller både på Din Turs bussar och Norrtågs tåg i Västernorrland samt till och från Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Många företag har idag ett miljöarbete av något slag. Det kan handla om att se över miljöpåverkan vid inköp, produktion, transporter eller energianvändning.

– Vi anar ett ökande intresse för kollektivtrafik från företagen i Västernorrland. Vi ser fram emot att samarbeta med fler miljömedvetna företag och tror att detta kan vara ett bra steg på vägen, säger Camilla Fahlander, Myndighetschef på Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)