Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusstillverkaren Hybricon under ekonomisk press

Elbusstillverkaren Hybricon måste stärka likviditeten. Foto: Hybriconm.

Elbusstillverkaren Hybricon måste stärka likviditeten. Foto: Hybricon.

Elbusstillverkaren Hybricon, med bas i Umeå, jagar nya pengar för att klara likviditeten. På fredagen meddelade företaget att man har fått behov av ytterligare finansiering. När företagsledningen har gjort en prognos av företagets likvida ställning har man kommit fram till att likviditeten beräknas räcka till årsskiftet. Därför behöver en nyemission av aktier göras.

Hybricons styrelse har ännu inte fattat något beslut i frågan utan meddelar att man återkommer med mer information så snart man har fattat ett beslut.

Enligt företaget har huvudägarna för avsikt att delta i eventuella framtida emissioner för att säkerställa bolagets framtida likviditet. Man uppger också att den behovet av stärkt likviditet har uppstått snabbare än man tidigare beräknat. Anledningen uppges vara att bolaget saknar order samt att leveranser av nuvarande order har blivit försenade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)