Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafikens dag i Västerbotten

Kollektivtrafikens dag äger rum i Skellefteå på onsdagen. Foto: Ulo Maasing.

Kollektivtrafikens dag äger rum i Skellefteå på onsdagen. Foto: Ulo Maasing.

Onsdag denna vecka är Kollektivtrafikens dag i Västerbotten, närmare bestämt i Skellefteå. Det är knappast ett evenemang som kommer att locka västerbottningarna att gå man ur huse, men  som ändå kan få betydelse för utvecklingen av kollektivtrafiken i Västerbotten. Dagen arrangeras av kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten.

Under dagen i Skellefteå samlas intresse- och medborgarorganisationer, kollektivtrafikföretag, tjänstemän, politiker och myndigheter för att lyssna till och diskutera frågor om bland annat det regionala trafikförsörjningsprogrammet, Norrtågs framtid och kollektivtrafikens finansiering. Det är över 70 anmälda deltagare vilket är rekord för kollektivtrafikmyndighetens dialogmöten.

– Det sker mycket inom kollektivtrafiken i Västerbotten och grannlänen, och nationellt finns nu ett stort intresse för det så kallade fördubblingsmålet, att kollektivtrafikresandet ska fördubblas till 2030, säger Heidi Thörnberg, chef för Kollektivtrafikmyndigheten vid Region Västerbotten. I Västerbotten är ett mål att kollektivtrafiken ska ha 18 procent marknadsandel av motoriserat resande år 2020.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)