Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbusschef till IT-företaget Hogia

Mats Johansson, från Nettbuss Express till Hogia.

Mats Johansson, från Nettbuss Express till Hogia.

IT-företaget Hogia har rekryterat Mats Johansson, tidigare vd för Nettbuss Express. Han ska svara för Hogias satsning på internationella buss- och tågoperatörer. Det är en satsning som Hogia räknar med att investera 10 miljoner kronor i under de kommande två åren.

Mats Johansson har arbetat med kollektivtrafik sedan 2002 då han började som vd för Flygbussarna i Väst AB. 2008 fick blev han vice vd för Nettbuss AB. 2012 tog han över som vd för dotterbolaget Nettbuss Express, där varumärket Bus4You ingår. Sex år i rad har Bus4You fått högsta betyg i den årliga kundundersökning som Svenskt Kvalitetsindex utför i persontransportbranschen.

– Min erfarenhet inom kommersiell trafik har gett mig en god förståelse för resenärernas behov men jag har också arbetat med upphandlad trafik vilket gör att jag har ett brett kundperspektiv som jag kommer att ha stor användning av i min nya roll på Hogia, säger Mats Johansson.

Hogias omsättning översteg en halv miljard kronor under 2015 och företaget har 600 anställda i Norden och Storbritannien. Hogias programvaror förser i dag 90 procent av alla resenärer som reser kollektivt i Sverige med reseinformation. I Norden är motsvarande siffra 70 procent.

– Vi har haft stora framgångar med bland annat våra system för trafikinformation i realtid och vill nu nå en starkare ställning som systemleverantör till operatörerna, både i Sverige och internationellt, säger Christer Lindberg, vice vd för Hogiagruppen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)