Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Privat bussbolag ger Linköping flygbussar

Linköping City Airport får flygbussar från den 19 september. Foto: Skistar/Wikimedia Commons.

Linköping City Airport får flygbussar från den 19 september. Foto: Skistar/Wikimedia Commons.

Från den 19 september får Linköping City Airport flygbusstrafik.  Det är Blåklintsbuss i Mjölby som har tagit initiativet till trafiken och kommer att köra den på rent kommersiell grund. Linjen ska gå från Mjölby och via flera hållplatser i Linköping. En resa mellan Mjölby och flygplatsen kommer att kosta 100 kronor. Priset inom Linköping blir 60 kronor.

Tidtabellen är lagd så att bussarna ansluter till både KLM:s trafik till Amsrterdam och SAS till Köpenhamn, likaså de båda bolagens ankomster till Linköping. Trafiken körs samtliga veckans dagar.

– Vi upptäckte ett glapp i kollektivtrafiken gällande transport till och från vår regionala flygplats och givetvis nappade vi på idén om en flygbuss. Med en växande resandefaktor finns potentialen att det här kommer bli en bra linje”, säger Hans-Erik Haag, vd för Blåklintsbuss AB där han också är delägare.

– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda en flygbuss till vår flygplats. Det är ett vanligt förekommande önskemål från våra resenärer som vi nu kan tillfredsställa.” säger Camilla Lejon, vd för Linköping City Airport AB.

Linjesträckningen är jölby Fjärrbussterminal – Scandic Linköping Väst – Mjärdevi Science Park – Stora Torget Linköping –  Fjärrbussterminalen Linköping – Scandic Linköping City – Linköping City Airport.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)