Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny stadsbuss från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz lanserar en ny generation av stadsbussen Conecto, avsedd för Östeuropa och Mellanöstern. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz lanserar en ny generation av stadsbussen Conecto, avsedd för Östeuropa och Mellanöstern. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz, som ingår i Daimler Buses, visar på IAA-mässan i Hannover senare den här månaden en ny stadsbuss. Bussen ska marknadsföras i Östeuropa och Mellanöstern och är en ny generation av stadsbussfamiljen Mercedes-Benz Conecto, Conecto G. Premiärvisningen äger rum måndag och tisdag denna vecka i Polens huvudstad Warszawa för ett 60-tal östeuropeiska bussföretag.

Conmecto har funnits i knappt tio år och har hittills levererats i drygt 3 000 exemplar till operatörer i östra Europa, Mellanöstern och Centralasien.

Conecto G är utrustad med Mercedes´ euro 6-motor OM470, men kan till skillnad från tidigare Conecto även fås med gasmotor. Där siktar Mercedes särskilt in sig på utpräglade naturgasmarknader som Turkiet och östra Europa. Samtidigt fortsätter företaget att tillhandahålla Conecto i euro 3-version.

Bussen har genomgående låggolv och kommer att finnas i två versioner, dels i en 12,13 meter lång version med tre dörrar, dels som en 18,12 meter lång ledbuss med fyra dörrar. Produktionen har redan inletts.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)