Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt huvudkontor i Norden för Iveco Bus

ivecochefer

Ivecos affärschef för norra Europa Lars Beck har utsett Claus Skipper till ny Business Line Manager för Iveco Bus i Norden.

Busstillverkaren Iveco Bus får nytt huvudkontor för Norden. Företagets syfte är att göra en, som man säger, offensiv satsning på den svenska och nordiska marknaden. Imnportöruppdraget till de nordiska länderna flyttas från Belgien till Köpenhamn där bussarna kommer att ingå i Ivecos organisation för kommersiella fordon, alltså även lastbilar och transportbilar.

Ivecos nya organisation kommer att ledas av Claus Skipper som utsetts till Business Line Manager i samband med att importöruppdraget flyttats från Belgien till Danmark. I samband med det kommer Iveco samtidigt göra en utvärdering av distributionsnätverket för att säkerställa flest möjliga synergieffekter, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Claus Skipper tillträdde sin nya ställning den 1 september. Han kommer att vara affärsområdeschef för bussarna hos Iveco North Europe, där han är ansvarig för försäljningen i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Claus Skipper kommer från en position som Sales & Marketing Manager på EvoBus.

– Det känns mycket bra att vi kan stärka representationen av Iveco Buss med en organisation som är närmare de nordiska marknaderna, säger Lars Beck, Business Director för Iveco North Europe.

Den nya nordiska organisationen ska också inom kort förstärkas med en ny produktchef, medan service, reservdelar, logistik och marknadsföring integreras i den befintliga Iveco-organisationen i Köpenhamn.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)